«Ти як?» - програму ментального здоров’я підтримує ЗДМУ

Війна змінює психологічний стан людини. Організм руйнують як дуже сильні стреси, так і  дрібні, але довготривалі. Зараз стреси стали майже природним постійним станом, особливо в регіонах, наближених до бойових дій.  Важливо навчитися їх долати, отже  дбати про власне ментальне здоров’я.
 
Допомогти громадянам країни справлятися з важливою  проблемою  покликана  комунікаційна кампанія, яка стартувала в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Оленою Зеленською. Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує МОЗ України.
 
За даними соціологічних досліджень, понад 90 відсотків українців мали хоча б один із симптомів тривожного розладу, а 57 відсотків перебувають у зоні ризику розвитку ментальних порушень. Проте значна частина  населення, 31 відсоток громадян, - не вважає за потрібне  звертатися до фахівця навіть у складних ситуаціях. Тим часом, у цей складний для нас усіх час потреба психологічної допомоги є вкрай актуальною.
 
Це, як ніхто, розуміють майбутні лікарі, яких готує до практичної роботи Запорізький державний медичний університет, а також їхні наставники – професорсько викладацький склад. Студенти – старшокурсники традиційно, упродовж багатьох довоєнних  років проводять просвітницьку роботу серед населення, культивуючи культуру піклування про власне здоров’я, необхідність дотримуватися здорового способу життя, вчасно проходити профілактичні огляди. Майбутні медики допомагають зрозуміти людям, що сильна духом і  здорова фізично особистість здатна набагато спокійніше давати собі раду, стикаючись зі складними ситуаціями.  Вона здатна знайти джерело сили, про яке йдеться у декларованій програмі «Ти як?», а також поділитися ним з тими, хто  самостійно  не справляється  з викликами. 
 
Служба психологічної підтримки в ЗДМУ заснована в довоєнну пору, особливу місію виконує під час  важких випробувань під час ворожої агресії.  Така просвітницька, психологічна допомога повноцінно доступна  здобувачам освіти, співробітникам університету. Університет, кафедра психіатрії, психотерапії, загальної та медичної психології, наркології та сексології стали осередком її надання. 
 
Студенти і працівники ЗДМУ можуть отримати кваліфіковані безкоштовні  консультації провідних фахівців кафедри.  В.о. завідувача кафедри, професор Віталій Олексійович Курило консультує відвідувачів у  четвер з 12.00 до 14.00 год. За адресою : м.Запоріжжя, вул. Сєдова, 31. Можна звернутися до професора, надіславши електронного листа на адресу: v.kurilo@i.ua 
 
27.03.2023

Україна, 69035, м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 26
Тел: (061)239-68-90   mail@mphu.edu.ua

Відправити E-mail

Увага! Офіційним сайтом ЗДМФУ є mphu.edu.ua (zsmu.edu.ua). За інформацію, надану від імені ЗДМФУ на інших сайтах, університет відповідальності не несе.

Мапа сайту
| bg | en | fr | es | hi | ar