Школа молодого викладача підсумовує навчальний рік

У Школі молодого викладача ЗДМУ завершився шостий навчальний рік. Цього року вдосконалювали свою майстерність 12 молодих педагогів Запорізького державного медичного університету, які мають досвід навчально-виховної роботи менше трьох років.

Заняття відбувалися двічі на місяць онлайн на платформі MS Teams у синхронному режимі. Слухачі отримали можливість перейняти у старших колег педагогічні знання та досвід майстерного володіння аудиторією, методичну допомогу, сформувати відповідне до сучасних вимог педагогічне мислення.

Із високою оцінкою за сумлінне навчання та подякою за щирий інтерес до співпраці в опануванні новітніх педагогічних технологій висловили  керівники Школи – завідувачка кафедри культурології та українознавства, доктор філологічних наук, професор Ольга Турган і завідувачка кафедри суспільних дисциплін, доктор філософських наук, професор Ірина Утюж.

Навчання у ШМВ відповідає сучасним практичним й теоретичним запитам вищої медичної освіти щодо професіограми викладача. Навчальний план традиційно включав ознайомлення молодих викладачів, представників різних кафедр університету, з передовими теоретичними та практичними напрацюваннями світової освітньої системи вищої школи в медицині. Особливістю організації роботи ШМВ є поєднання традиційних форм педагогічної роботи (лекцій, бесід) із новітніми інтерактивними формами взаємодії з аудиторією (дискусія, тренінг, майстер-клас, презентація проєктів, проблемні ситуації, моделювання). Це дозволило розширити професійні компетенції молодих педагогів у навчально-методичній, організаційно-документальній і виховній роботі із залученням сучасних психологічних, педагогічних, мовно-комунікаційних, інформаційних технологій роботи зі студентською молоддю.   

Своєрідним підсумком засвоєння отриманих теоретичних знань і їх застосування у викладанні своїх навчальних дисциплін стали випускні індивідуальні самостійні проєкти слухачів ШМВ ЗДМУ. 

22.03.2023

Україна, 69035, м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 26
Тел: (061)239-68-90   mail@mphu.edu.ua

Відправити E-mail

Увага! Офіційним сайтом ЗДМФУ є mphu.edu.ua (zsmu.edu.ua). За інформацію, надану від імені ЗДМФУ на інших сайтах, університет відповідальності не несе.

Мапа сайту
| bg | en | fr | es | hi | ar