Про реорганізацію Запорізького державного медичного університету

Про реорганізацію Запорізького державного медичного університету

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я України утворити Запорізький державний медико-фармацевтичний університет з віднесенням його до сфери управління МОЗ. Утворення закладу вищої освіти відбуватиметься шляхом реорганізації державного закладу “Запорізька медична академія післядипломної освіти Міністерства охорони здоров’я” (ЗМАПО) та Запорізького державного медичного університету (ЗДМУ).
 
Важливо, що після об’єднання закладів освіти, студенти, які нині навчаються у ЗМАПО та ЗДМУ, продовжать здобувати розпочату освіту за обраними спеціальностями у новоствореному Запорізькому державному медико-фармацевтичному університеті.
 
Завдяки оптимізації використання матеріальної бази та науково-педагогічного потенціалу, об'єднання вишів забезпечить підвищення якості підготовки майбутніх лікарів та фармацевтів.
 
“В Україні триває повномасштабна війна. Тому прийняття такого рішення повністю відповідає сучасним викликам та базується на головній задачі – ефективно використовувати наявні ресурси та удосконалювати освітній процес у закладах вищої освіти. Ми зможемо забезпечити безперервність навчання майбутніх лікарів. Крім того, процес створення такого медуніверситету відбуватиметься виключно в інтересах студентів, лікарів та науково-педагогічних працівників, щоб в результаті об’єднання ми отримали висококонкурентний та спроможний вищий навчальний медичний заклад”, – сказав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.
 
Слід зауважити, що нова назва закладу вищої освіти дозволяє відновити історичну справедливість, бо 55 років тому Запорізький медичний інститут (нині - ЗДМУ) був заснований на базі Запорізького фармацевтичного інституту.
 
23.01.2023

Україна, 69035, м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 26
Тел: (061)239-68-90   mail@mphu.edu.ua

Відправити E-mail

Увага! Офіційним сайтом ЗДМФУ є mphu.edu.ua (zsmu.edu.ua). За інформацію, надану від імені ЗДМФУ на інших сайтах, університет відповідальності не несе.

Мапа сайту
| bg | en | fr | es | hi | ar