Онкологи ЗДМУ на конгресі ESMO

Онкологи ЗДМУ на конгресі ESMO

Співробітники  кафедри онкології та онкохірургії  ЗДМУ щороку беруть участь в конгресі ESMO (Європейська спілка медичних онкологів). Це хороша школа кращого світового досвіду,  що дозволяє постійно оновлювати та вдосконалювати викладання онкології студентам відповідно до  сучасних міжнародних зразків діагностики та лікування, а також впроваджувати набуті  знання в практичну медицину.

Цьогоріч у роботі конгресу, що проходив у Барселоні (Іспанія), взяли участь 
професор Олексій Колеснік та доцент Олена Левик. Загалом учасниками  форуму  були 28571 онкологів з 138 країн світу. Працювало 229 секцій, присвячених усім видам злоякісних захворювань, науковці  розглянули 2218 стендових доповідей та 93 електронних тези.

У полі зору фахівців галузі були сучасні напрямки лікування поширених та рідкісних злоякісних захворювань - від базових  стандартів лікування  до найсучасніших тенденцій. Науковці розглянули ряд актуальних тем: молекулярне дослідження злоякісних пухлин,  вивчення змін ДНК пацієнтів при новоутвореннях, імунотерапія та боротьба з небажаними явищами імунотерапії, нутритивна підтримка пацієнтів, психологічні проблеми хворих на рак, ознаки професійного вигорання лікарів та методи боротьби з ним.

Значна частина доповідей на форумі присвячувалась результатам останніх та поточних наукових досліджень із вивчення злоякісних захворювань та визначення нових ефективних препаратів. Упродовж  останніх 10 років на ESMO -  конгресах були продемонстровані результати лікування 550 тисяч хворих на рак, яке вони отримали в рамках клінічних досліджень.

 

 

15.10.2019

Україна, 69035, м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 26
Тел: (061)239-68-90   mail@mphu.edu.ua

Відправити E-mail

Увага! Офіційним сайтом ЗДМФУ є mphu.edu.ua (zsmu.edu.ua). За інформацію, надану від імені ЗДМФУ на інших сайтах, університет відповідальності не несе.

Мапа сайту
| bg | en | fr | es | hi | ar