Студентам – заліки, лікарям – нові знання

Студентам – заліки, лікарям – нові знання

Майже 60  сімейних лікарів центрів первинної медичної допомоги міста Запоріжжя  підключилися онлайн до кафедри акушерства, гінекології та репродуктивної медицини ФПО ЗДМУ, дізнавшись про дистанційне обговорення цікавих професійних тем. Спільно з Асоціацією лікарів організаторів охорони здоров’я, співробітники кафедри провели 7 травня online науково-практичну конференцію «Актуальні питання репродуктивного здоров’я».  За період карантину практикуючі лікарі скучили за свіжими професійними знаннями, новинами галузі, які завжди в повному обсязі транслює на медичний загал ця кафедра медичного університету. Ось і зараз науковці підготували ряд фахових тем, цікавих для загального розгляду.

Тон обговоренню задала завідувачка кафедри,  професор Наталія Авраменко, яка представила слухачам дві доповіді. Перша стосувалася можливостей надання вузькоспеціалізованої безоплатної медичної допомоги згідно з Програмами медичних гарантій, друга -  «Народження здорової дитини. Сумісна тактика сімейного лікаря та репродуктолога».

Учасники конференції також з інтересом розглянули тему «Роль сімейних лікарів у формуванні репродуктивного здоров’я у хлопчиків та юнаків», яку репрезентував доцент кафедри Олег Никифоров. Асистент кафедри Оксана Сухонос розповіла колегам про особливості  хромосомної та спадкової патології в практиці сімейного лікаря й показання для консультації генетика, - на досвіді медиків КУ «Обласний медичний Центр репродукції людини».

Активними були й учасники конференції -  сімейні лікарі ставили запитання, консультувалися.  Фахівці лікувальних закладів завжди з неослабним інтересом слідкують за досягненнями колег кафедри акушерства, гінекології та репродуктивної медицини ФПО ЗДМУ, багатьом доводилося бувати тут й переконатися в професійності колективу, і в тому,  що діагностичної   апаратури, якою  оснащена кафедра,  немає у жодному лікувальному закладі регіону.  Завдяки придбаному Запорізьким державним медичним університетом обладнанню, запоріжці тепер мають доступ до найпередовіших світових технологій обстеження на базі кафедри – у КУ «Обласний медичний Центр репродукції людини».

Обговорення проблематики конференції і цього разу відбулося конструктивно, тож  організатори запланували провести аналогічну онлайн конференцію для сімейних лікарів міст і районів Запорізької області.

Дистанційне навчання для колективу кафедри стало процесом звичним, таким форматом послуговуються тут давно. Сучасний медіацентр дозволяє консультувати хворих та проводити відеоконференції з районами області.

Також, завдяки новітньому відеообладнанню, встановленому  в операційних залах та навчальних кімнатах, кожен студент та інтерн міг спостерігати найцікавіші етапи хірургічних втручань і під час докарантинного періоду. Зараз процес триває у віддаленому форматі, і це не позначається на якості отриманих студентами знань.   

За словами професора Наталії Авраменко, на кафедрі акушерства гінекології та репродуктивної медицини ФПО навчальний процес  відбувається в онлайн режимі в повному обсязі згідно з навчальним планом  на платформі Microsoft Teams. Кафедра доброзичлива у ставленні до майбутніх колег, тут уважно й терпляче навчають і поважають молодь.

За графіком студентам прочитали  лекції професори Наталія Авраменко, Дмитро Барковський, інші викладачі, іще ряд тем заплановано до розгляду. Висококваліфіковані викладачі кафедри – Олег Нікіфоров, Олена Кабаченко, Ірина Грідіна, Оксана Сухонос, Марина Разиграєва, Вікторія Постоленко, Тетяна Губка, аспіранти Ілона Семененко, Денис Лецин проводять практичні заняття. 

Кожну вивчену тему закріплювали зі студентами та інтернами консультуванням онлайн,  відповідали на питання, розв'язували задачі. Оцінювання знань проводилось за допомогою дистанційного тестування. Також до кожного заняття студенти готували та надсилали на перевірку реферати або презентаціі.

Уже склали заліки вітчизняні та іноземні студенти 4 курсу з медичної генетики та  студенти-педіатри 6 курсу з гінекології. Випробування  проходило методами дистанційного тестування та онлайн співбесіди з викладачем. Враження позитивні:  про високий рівень підготовки майбутніх медиків на кафедрі свідчить те, що боржників серед вітчизнянних та іноземних студентів  немає, семестр вони завершують хорошими показниками успішності.

 

 

 

 

 

8.05.2020

Україна, 69035, м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 26
Тел: (061)239-68-90   mail@mphu.edu.ua

Відправити E-mail

Увага! Офіційним сайтом ЗДМФУ є mphu.edu.ua (zsmu.edu.ua). За інформацію, надану від імені ЗДМФУ на інших сайтах, університет відповідальності не несе.

Мапа сайту
| bg | en | fr | es | hi | ar