Здобули знання, отримали сертифікати і - мотивацію!

Здобули знання, отримали сертифікати і - мотивацію!

     Дванадцятеро викладачів ЗДМУ пройшли стажування у центрі симуляційного навчання  Державного медичного і фармацевтичного університету імені Ніколає Тестіміцану республіки Молдова у Кишиневі. Молдавський центр оснащено сучасними манекенами, а також обладнанням для напрацювання навичок роботи з хворими, вдосконалення техніки ендоскопічних досліджень, проведення лапароскопічних операцій, симуляції невідкладних станів та реанімації хворих і багато інших. На створення центру Європейський Союз виділив майже 4,5 млрд євро, а уряд Швейцарії надав симуляційні тренажери і сприяв навчанню фахівців у аналогічних європейських центрах. 

     Делегацію від нашого  університету сформували представники кафедр внутрішніх хвороб, факультетської педіатрії, дитячої, госпітальної та загальної хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії, акушерства і гінекології, травматології та ортопедії – ті, хто максимально користуватимуться можливостями і оснащенням міжкафедрального тренінгового центру ЗДМУ.

     Професори Сергій Кисельов, Таміла Шумна, доценти Інна Чорна, Олег Льовкін,  Максим Кожем’яка, Олексій Капшитар, Євген Гайдаржи, Михайло Павлюченко, кандидати медичних наук, асистенти Олена Назаренко, Олексій Кокоркін, Євген Аравіцький та керівник міжкафедрального тренінгового центру Катерина Романова мали унікальну можливість пройти навчання за курсом «Сучасні методи медичної освіти» і отримали сертифікати, що дають право готувати інших викладачів до роботи в університетському тренінговому центрі.

     Програма стажування була інтенсивною і насиченою, працювали з ранку і до пізнього вечора, адже за короткий час слід було освоїти методику медичного моделювання, опанувати принципи розробки симуляційних сценаріїв, їх реалізацію у навчанні студентів, підготувати і провести власні симуляційні сценарії, а потім їх детальний аналіз. Втім, як відзначають учасники стажування, таке навчання надзвичайно мотивує до широкого впровадження сучасних технологій медичного моделювання у навчальний процес.

 

20.11.2019

Україна, 69035, м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 26
Тел: (061)239-68-90   mail@mphu.edu.ua

Відправити E-mail

Увага! Офіційним сайтом ЗДМФУ є mphu.edu.ua (zsmu.edu.ua). За інформацію, надану від імені ЗДМФУ на інших сайтах, університет відповідальності не несе.

Мапа сайту
| bg | en | fr | es | hi | ar