Державна підсумкова атестація: теорія доповнює практику

Державна підсумкова атестація: теорія доповнює практику

Сьогодні у студентів – випускників заочної форми навчання за фахом «Фармація» та «Технології парфумерно – косметичних засобів» другий екзаменаційний день Державної  підсумкової  атестації. Перших чотири групи студентів, які вчора демонстрували  практичні навички з технології ліків та управління економікою фармації,   складають  теоретичну частину цього блоку.

Біля аудиторії, де відбувається іспит, гурт молоді, юнаки, яких всього кілька в дівочому товаристві, жартами підбадьорюють однокурсниць, вітають тих, хто виходить з усмішкою: усе добре.

«Атмосфера  в перебігу іспиту робоча, дуже доброзичлива, - констатує голова ДЕК, завідувачка кафедри аналітичної хімії ЗДМУ професор Світлана Васюк. – Студенти хороші, працьовиті. У загальній масі випускники добре підготовлені, упевнено відповідають. Учора ми оцінювали їхні практичні навички  з технології ліків та організації  економіки управління фармацією, нині вони складають теоретичний блок з цих дисциплін. Якщо випускник добре підготовлений, однаково добре засвоїв теорію і гарно володіє практичними знаннями. Усі вони працюють,  мають досвід, а роки навчання допомогли  істотно поліпшити  обсяг професійних знань, додати обізнаності, зокрема, у сфері організації управління, адже серед наших випускників багато молодих креативних людей, які мають амбітні плани щодо кар’єрного  зростання. І дуже добре, що університет прислужився їм високою якістю надання освітніх послуг. Члени екзаменаційної комісії  не обмежуються суто запитаннями, окресленими в білеті, запитують студентів, як справи в їхніх аптеках, чим подобається професія фармацевта. Нам справді цікавий такий зворотний зв’язок, із задоволенням слухаємо цікаві розповіді, які окреслюють ситуацію в галузі загалом в Україні.

Сьогодні для цих чотирьох груп завершується перша частина іспиту, наступна почнеться 31 січня, їм належить так само скласти практичні навички й теорію з таких дисциплін, як фармацевтична хімія, фармакогнозія і клінічна фармація. Усі наступні групи так само по колу пройдуть Державну підсумкову атестацію. Загалом екзаменаційна сесія триватиме  по сьоме лютого».

Староста  другої групи  Катерина Гуненко, яка разом зі своїми товаришами пройшла цікавих чотири з половиною роки в університеті, розповіла, що усі двадцять одногрупників почали свою останню сесію успішно, впевнено, демонструють рівень знань вище середнього. Задоволені першим днем і чекатимуть результатів нинішнього. У підсумковій іспитовій програмі представлено  все те, що вивчали упродовж років навчання. Особисто їй навчання давалося легко, сесії відвідувала із задоволенням. Обрала ЗДМУ за доброю сімейною традицією, тут навчалася її мама, яка тепер працює в медичному коледжі  міста Кропивницького. Катерина трудиться  в «Аптеці низьких цін» рідного міста. Із Кропивницького разом з нею завершують навчання Іван Заболотний, Аліна Єфімова. Про університет випускники дуже гарної думки, розповідають удома знайомим про високий рівень професорсько – викладацького складу, що працює зі студентами, умови навчання, вигоди отримувати  вищу освіту без відриву від виробництва, для чого молоді створено всі умови. Так що доріжка в ЗДМУ і з цього,  й багатьох інших міст нашої держави прокладена надійно.


 

23.01.2019

Україна, 69035, м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 26
Тел: (061)239-68-90   mail@mphu.edu.ua

Відправити E-mail

Увага! Офіційним сайтом ЗДМФУ є mphu.edu.ua (zsmu.edu.ua). За інформацію, надану від імені ЗДМФУ на інших сайтах, університет відповідальності не несе.

Мапа сайту
| bg | en | fr | es | hi | ar