Вступна кампанія: понад чотири тисячі заяв до ЗДМУ

Вступна кампанія: понад чотири тисячі заяв до ЗДМУ

На вечір вчорашнього дня у Єдиній державній електронній базі з питань освіти було зареєстровано 4300 заяв вступників до Запорізького державного медичного університету. З них 3100 допущено до участі в конкурсі. Такі дані констатувала відповідальний секретар приймальної комісії ЗДМУ доцент Віра Одинцова.

«Сьогодні – останній день прийому заяв від таких категорій абітурієнтів, - наголосила Віра Миколаївна, - це: учасники бойових дій, діти-сироти,  особи, які повністю або частково були звільнені від ЗНО у випадку захворювань, демобілізовані з армії в рік вступу, а також громадяни України, хто закінчив школу за кордоном. Ці претенденти можуть вступати за підсумками ЗНО або за результатами вступних іспитів з конкурсних предметів. Вступники такої категорії у нас є, але вони обрали перший варіант. Звернувся один громадянин України, який закінчив школу в Гані, якщо встигне надати увесь пакет документів, оскільки його не мав, 22 липня зможе взяти участь у вступних іспитах.

На 22 липня також заплановані вступні випробування з іноземними громадянами».
Робота приймальної комісії, за словами Віри Одинцової, триває у звичному режимі. Доводиться стикатися з випадками неспівпадання  середнього бала атестата, вказаного вступником, зі скан- копією шкільного документа, який, затверджений керівником закладу, береться за основу. У такому разі заява затримується, виправити власноруч помилку можна у тому разі, коли вступник подав документи спочатку в наш університет. Якщо таким першим вишем став інший навчальний заклад і там уже відбулося виправлення, доводиться контактувати з тією приймальною комісією, щоб усунути всі перепони. Наразі таким чином опрацювати належить до сотні заяв вступників. Так само клопоту додають невірно оформлені довідки про сільський коефіцієнт. «Ми могли б у разі таких випадків його просто зняти, - каже Віра Миколаївна. – Але наша позиція – стояти на боці вступника – а раптом дитина справді має на нього право, а позбудеться через недолуге оформлення? Тому зв’язуємось з абітурієнтом, іще й ще все перевіряємо».

На ранок поточного дня своєї черги подати документи особисто очікувало кілька десятків вступників, молодших спеціалістів. Вони прибули переважно з Миколаєва, Херсона, Генічеська. Бадьорим товариством трималося з десяток молодих людей, у яких можна було вгадати добрих друзів. «Так, це випускники Миколаївського медичного коледжу, - розповіла Оксана Михайлівна Дуднік – Вони з однієї групи, дуже хороших дванадцять дітей вам привезли. Вивчали фармацію, вирішили разом продовжувати здобувати вищу освіту. Вступатимуть на заочну форму навчання. Серед них моя донька Наталя. Я працюю вчителькою молодших класів у школі, а тато був медиком, хочеться, щоб дочка вивчилася. Обрали Запорізький медичний університет, бо про нього у нас дуже гарні відгуки, працює багато випускників, які добре себе зарекомендували серед людей. Фармацевти  підвищують кваліфікацію на виїзних курсах з університету. Так що побажаємо нашим дітям успіху  у такому хорошому навчальному закладі».

Поки абітурієнтка Настя з Генічеська здавала документи, на лавочці в затінку хвилювалася її мама, пані Людмила. «Дорога до обраного фаху – лікаря, у моєї дочки не проста, каже жінка. – Так сталося, що навчалася в російських школах, українську мову почала вивчати пізно, тому після школи не добрала двох балів при вступі в Мелітопольське медучилище. Рік готувалася, вступила в Генічеське, цього року його закінчила. Бути лікарем уже не просто мрія, а єдине тверде бажання. І знає, яким – отоларингологом. Мала власні проблеми зі  здоров’ям в цій галузі, тому певна: «Все найкращим  чином вивчу, щоб допомагати людям».

Вступна кампанія продовжується. Приємно бачити серед молодих людей тих, у кого світиться в очах іскринка – бажання швидше прийти в наші аудиторії, зайнятися справою, яку вже спробував «на зуб», або знаєш, що тільки ця професія зробить твою долю щасливою. Якщо так – університет чекає на вас! Пройдіть усі випробування – і приходьте!

 

 

20.07.2017

Україна, 69035, м. Запоріжжя, проспект Маяковського, 26
Тел: (061)239-68-90   mail@mphu.edu.ua

Відправити E-mail

Увага! Офіційним сайтом ЗДМФУ є mphu.edu.ua (zsmu.edu.ua). За інформацію, надану від імені ЗДМФУ на інших сайтах, університет відповідальності не несе.

Мапа сайту
| bg | en | fr | es | hi | ar